« Hver nautisk mil gir en fremtid for et barn uten håp»

- Til minne om Morten Ramm Salbu

BESKRIVELSE

 

I 2015 legger vi ut på langtur. Vi har valgt å dedikere denne turen til å sette fokus på verdens bakgård: Kiberiaslummen i Nairobi og det fantastiske arbeidet som gjøres der. Morten var sterkt involvert her. Morten fikk ikke oppleve å gjøre dette ferdig. Jeg, sammen med alle om bord i LEA tar over stafettpinnen.

 

Vårt mål er å samle inn nok penger til å fortsette bygging av barnelandsbyen. Vi utfordrer dere til å spre dette til alle dere kjenner, spesielt næringslivet (altså alle sjefer med pengesekken).

 

"hver nautisk mil gir en fremtid til et barn uten håp".

 

8.november 2015 går startsignalet for Atlantic Rally for Cruisers 2015 (ARC), en translatlantic regatta fra Las Palmas til St. Lucia i Karibia. 3 uker på havet, 2800 nautiske mil nm skal tilbakelegges.

På startstreken finner du den norske seilbåten

LEA, som er en 44 fots Bavaria fra 2002. Mannskap om bord er familien Salbu/Seth:

Skipper ombord er meg: Anne Ramm Salbu (48). Jeg har med min’ best mate’ i livet Reidun Seth (48). Mine to døtre Erin (22) og Lene (19) mønstrer på i august og er med hele turen.

 

Min bror, Morten Ramm Salbu skulle også være med. Han drømte om å krysse Atlanteren sammen med søsteren sin og ville mønstre på som kokk.

 

Slik ble det ikke.

21.mai 2013 dør Morten plutselig av hjertestans da han kjører hjem fra konsert i Os. Morten ble 51 år gammel. Han hadde deltatt på en konsert med innsamling til Garden of Eden i Kenya (GOEK). Dette var Mortens hjertebarn, et prosjekt startet i 2007 av vår bror Harald og kone Elin.

 

Et besøk i Kiberiaslummen i 2007 forandret Harald og Elin. De kunne ikke reise tilbake til Norge og glemme de sterke inntrykkene, spesielt de foreldreløse barna uten håp og fremtid. De startet sakte men sikkert å bidra til en fremtid for disse barna

 

Prosjektet vokste, de samlet inn penger ved hjelp av fadderordning for barn, involverte venner og familie. Thomas og Beatrice Omolo er deres samarbeidspartnere i Nairobi, de har viet sitt liv for slumbarna.

 

I 2009 var prosjektet kommet dit at Garden of Eden endelig kunne starte på sitt barnehjemsprosjekt. Visjonen om å bygge et hjem for barna, på egen, trygg tomt utenfor Nairobi skal bli virkelig. Morten blir involvert som arkitekt og han brenner for prosjektet. Harald og Morten reiser sammen til Nairobi og de første skissene ser dagens lys der.

 

Han tegner en vakker liten landsby, og første spadetak blir tatt i 2010.

Til nå er to bygninger oppført, det bor 20 barn og 5 voksne der. Alt er finansiert gjennom givere i Norge.

Sail for hope, hva er det?

Morten var, den siste kvelden han levde, konferansier på konserten i Os til inntekt for GOEK. De som kjente Morten vet at han var brennende engasjert i alt han foretok seg.

 

Morten brente for barnehjemmet i Nairobi.

Han fikk ikke oppleve å fullføre arbeidet sitt i slummen.

 

Vi ønsker å ta over stafettpinnen etter Morten. Tenk om vi kan samle inn penger slik at barnelandsbyen kan bygges ferdig. Det hadde han likt!

Vår visjon er å samle inn minimum 500 000, da blir det nok til minst ett hus.

 

Hvordan skal vi gjøre dette da?

Vår seiltur er en ypperlig anledning til å sette fokus på dette fantastiske prosjektet i verdens bakgård.

Morten var mer enn en bror for meg, han var også min beste venn.

 

Våre beste stunder hadde vi sammen ombord i seilbåt, i Karibia hvor vi seilte flere vintre.

 

Jeg bærer han med meg hver eneste dag, og kjenner at det kan være fantastisk å fullføre det som han startet.

Han har en stor plass i hjertet til hele crewet, og det er enstemmig vedtatt ombord i LEA at dette vil vi!

 

Hvordan gjøre utseilt distanse om til håp?

LEA starter turen langs melkeruta fra Bergen juni 2015. Seilasen går fra Bergen, via de britiske øyer, langs kysten av Spania og Portugal og til Las Palmas.

 

Etter målgang i St. Lucia blir det seilas i det Karibiske hav. I april/mai 2016 settes kursen nordover. Hjemturen går enten via Azorene og Irland til Norge, eller alternativt via østkysten i USA og den nordlige rute hjem. Dette innebærer seilas til Canada, New Foundland, Grønland, Island, Færøyene, Shetland og Norge.

Hjemkomst i Bergen blir sommer 2016.

 

LEA er en 44 fots Bavaria fra 2002. Hun har vært i familiens eie siden 2007 og var bolig for familien i 2 år. LEA har seilt Byfjorden, Hjeltefjorden, Sognesjøen og hele kysten av Norge, til og med Nordsjøen og Shetland, men hun lengter ut på de store hav og den lange turen

 

En tur langs «melkeruta» innebærer en distanse på 10 000 nautisk mil (nm). Ved å engasjere og forplikte seg med x kroner pr nm er man med. Klarer vi å få sponset hver nm med totalt 50 kroner så er vi i mål med ett hus!

Let’s talk money

Vi utfordrer DEG til å matche ditt beløp med antall nautiske mil vi seiler dette året.

 

Du kan engasjere deg med

å gi x antall kroner pr nautisk mil

 

Hvor mye bestemmer du!

 

Vi vil ha fire sjekkkpunkt gjennom året, hvor vi oppsummerer utseilt distanse og innbetaling fra sponsorer vil skje direkte til GOEK.

Første sjekkpunkt vil være Las Palmas, andre sjekkpunkt vil være St.Lucia (Karibia). Tredje sjekkpunkt vil være Azorene (eller New York om vi seiler nordlig rute hjem) siste sjekkpunkt vil være ved hjemkomst Bergen.

 

Turen og fremdrift i innsamlingen kan følges på facebook under siden «Sail for Hope» og her på vår hjemmeside for turen.

 

Alle sponsorer vil også følges videre med informasjon om bygging av landsbyen.

Morten var en engasjert mann som elsket hjembyen sin Bergen. Han var en mann med et stort hjerte, han ønsket å bidra til å skape en fremtid med håp og glede for barna i Kiberiaslummen.

 

Vi vil fullføre Mortens arbeid, tegningene er der, viljen er der. Men vi trenger deg!

 

Vi drømmer om å løfte flere barn ut av en tilværelse uten håp i slummen. Inn i en fremtid full av håp.

 

Nå får Morten være med oss over Atlanterhavet, bare på en annen måte.

 

Mer info om GOEK:

http://www.gardenofedenkenya.no/

 

Sponsorer kan ta kontakt med

Anne Ramm Salbu: annesalbu@hotmail.com / mobil 91132561

Reidun Seth: reidun@keeperbutikk.no / mobil 94277458

Copyright © All Rights Reserved

Har du spørsmål/kommentarer?

Kontakt oss på epost: admin@sylea.no