« Hver nautisk mil gir fremtid for et barn uten håp»

- til minne om Morten Ramm Salbu

BESKRIVELSE

 

I 2015 legger vi ut på langtur. Vi har valgt å dedikere denne turen til å sette fokus på verdens bakgård: Kiberiaslummen i Nairobi og det fantastiske arbeidet som gjøres der.

 

8.november 2015 går startsignalet for Atlantic Rally for Cruisers 2015 (ARC), en translatlantic regatta fra Las Palmas til St. Lucia i Karibia. 3 uker på havet, 2800 nautiske mil nm skal tilbakelegges.

På startstreken finner du oss, familien Salbu/Seth og LEA, som er en 44 fots Bavaria fra 2002. -

Skipper ombord er meg: Anne Ramm Salbu (48). Jeg har med min’ best mate’ i livet Reidun Seth (48). Mine to døtre Erin (22) og Lene (19) mønstrer på i august og er med hele turen.

 

Min bror, Morten Ramm Salbu skulle også være med. Han drømte om å krysse Atlanteren sammen med søsteren sin og ville mønstre på som kokk.

 

Slik ble det ikke

21.mai 2013 dør Morten plutselig av hjertestans da han kjører hjem fra konsert i Os. Morten ble 51 år gammel. Han hadde deltatt på en konsert med innsamling til Garden of Eden Kenya (GOEK). Dette var Mortens hjertebarn, et prosjekt vår bror Harald og kone Elin hadde vært engasjert i gjennom flere år.

 

Et besøk i Kiberaslummen i 2006 forandret Harald og Elin. De kunne ikke reise tilbake til Norge og glemme de sterke inntrykkene, spesielt de foreldreløse barna uten håp og fremtid. I Kenya ble de kjent med ekteparet Thomas og Beatrice Omolo, som allerede drev et arbeid blandt disse fattige barna: Garden of Eden Kenya. Og ved å etablere en norsk støtteorganisasjon til Omolo´s arbeid i slummen startet de sakte men sikkert å bidra til en ny fremtid for mange barn.

 

De samlet inn penger basert på en fadderordning for barn, ved å involverte venner og familie.

 

I 2009 var prosjektet kommet dit at Garden of Eden endelig kunne starte på sitt barnehjemsprosjekt. Visjonen om å bygge et hjem for barna, på egen, trygg tomt utenfor Nairobi skal bli virkelig. Foruten å være fadder for flere av barna i prosjektet ble Morten involvert som arkitekt i 2009. Harald og Morten reiser sammen til Nairobi og de første skissene ser dagens lys der.

 

Han tegner en vakker liten landsby, og i 2011 settes første spadetak, og begynnelsen på Garden of Eden Kenya sin barnelandsby er i gang.

 

Til nå er to bygninger oppført, det bor 20 barn og 5 voksne der. Alt er finansiert gjennom givere i Norge.

Sail for hope, hva er det?

Morten var, den siste kvelden han levde, på konserten i Os til inntekt for GOEK. De som kjente Morten vet at han var brennende engasjert i alt han foretok seg.

 

Morten brente for barnehjemmet i Nairobi.

Dessverre fikk han ikke oppleve å fullføre arbeidet sitt der.

 

Vi ønsker å ta over stafettpinnen etter Morten. Tenk om vi kan samle inn penger slik at barnelandsbyen kan bygges ferdig. Det hadde han likt!

 

Hvordan skal vi gjøre dette da?

Vår seiltur er en ypperlig anledning til å sette fokus på dette fantastiske prosjektet i verdens bakgård.

 

Vi utfordrer DEG til å gi et beløp for hver nautiske mil vi seiler dette året.

 

Hvordan gjøre utseilt distanse om til håp?

LEA starter turen langs melkeruta fra Bergen juni 2015. Seilasen går fra Bergen, via de britiske øyer, langs kysten av Spania og Portugal og til Las Palmas.

 

Etter målgang i St. Lucia blir det seilas i det Karibiske hav. I april/mai 2016 settes kursen nordover. Hjemturen går enten via Azorene og Irland til Norge, eller alternativt via østkysten i USA og den nordlige rute hjem. Dette innebærer seilas til Canada, New Foundland, Grønland, Island, Færøyene, Shetland og Norge.

Hjemkomst i Bergen blir sommer 2016.

 

En tur langs «melkeruta» innebærer en distanse på 10 000 nautisk mil (nm).

 

Vi utfordrer DEG til å matche ditt beløp med antall nautiske min vi seiler dette året.

 

Let’s talk money

Du kan engasjere deg med

å gi X antall kroner pr nautisk mil

 

Hvor mye bestemmer du!

 

Vi vil ha fire sjekkkpunkt gjennom året, hvor vi oppsummerer utseilt distanse og innbetaling fra sponsorer vil skje direkte til GOEK´s norske avdeling: Garden of Eden Kenya Support.

Første sjekkpunkt vil være Las Palmas, andre sjekkpunkt vil være St.Lucia (Karibia). Tredje sjekkpunkt vil være Azorene (eller New York om vi seiler nordlig rute hjem) siste sjekkpunkt vil være ved hjemkomst Bergen.

 

Turen og fremdrift i innsamlingen kan følges på facebook under siden «Sail for Hope» og her på vår hjemmeside for turen.

 

Alle sponsorer vil også følges videre med informasjon om bygging av landsbyen.

 

Huset vi ønsker å bygge med plass til flere barn fra slummen vil koste kr 500 000. Det er 50 kroner for hver av de 10 000 nautiske milene vi skal seile.

Vil du sponse noe av dette, og dermed være med å bygge barnehjem i Kenya?

 

Du er selvfølgelig også hjertelig velkommen til å gi et engangsbeløp til kontonummeret for prosjektet vårt: 1503 54 76110

 

merk innbetaling med Sail for Hope og ditt navn.

 

Vi er glad for alle små og store kroner!

 

Morten var mer enn en bror, han var også skipperens beste venn.

Våre beste stunder hadde vi i Karibia hvor vi seilte flere vintre.

Han har en stor plass i hjertet til hele crewet, og vi ønsker å fullføre det han startet.

 

Morten var en engasjert mann som elsket livet. Han var en mann med et stort hjerte, han ønsket å bidra til å skape en fremtid med håp og glede for barna i Kiberaslummen.

 

Seilturen som Morten drømte om å være med på blir nå et middel til å samle inn penger. Da kan vi realisere utbyggingen av barnelandsbyen han tegnet, og seilasen blir dobbelt så meningsfull.

Vår seilas blir Mortens seilas. Uten ham - men i hans ånd. Og flere foreldreløse barn får et hjem.

 

Vi vil fullføre Mortens arbeid, tegningene er der, viljen er der. Men vi trenger deg! Vi drømmer om å løfte flere barn ut av en tilværelse uten håp i slummen, inn i en fremtid full av håp.

 

Mer info om GOEK:

http://www.gardenofedenkenya.no/

 

Sponsorer kan ta kontakt med

Anne Ramm Salbu: annesalbu@hotmail.com / mobil 91132561

Reidun Seth: reidun@keeperbutikk.no / mobil 94277458

 

 

Copyright © All Rights Reserved

Har du spørsmål/kommentarer?

Kontakt oss på epost: admin@sylea.no